Hoe u uw schuur kunt beveiligen tegen inbrekers

Wat bewaart u in uw schuur en hoe goed houdt u het veilig? Voor velen is een schuur niets meer dan een houten hut in hun tuin waar ze niet veel over nadenken totdat iemand inbreekt en al hun elektrisch gereedschap en waardevolle apparatuur steelt.

De waarde van de inboedel in een schuur kan oplopen tot honderden ponden, soms duizenden als er fietsen in staan, maar ze zijn vaak aanzienlijk minder veilig dan andere delen van uw huis en zijn veel gemakkelijker in te breken. Dit maakt ze een belangrijk doelwit voor dieven. Dus wat kun je eraan doen naast het plaatsen van bijvoorbeeld een alarmsysteem?

Als experts in huisbeveiligingssystemen geven we je een paar tips om je schuur te beveiligen tegen inbrekers.

Waarom u de beveiliging van uw schuur moet verbeteren
Tuinhuisjes zijn veelvoorkomende doelwitten voor criminelen. Uit een rapport bleek zelfs dat er in het VK elk jaar minstens 22.500 inbraken plaatsvinden. Als je erover nadenkt, is het geen verrassing. Veel schuren zijn dun, slecht onderhouden en hebben geen veilig slot. Niet alleen dat, ze bevatten ook ongelooflijk waardevolle voorwerpen, zoals grasmaaiers, barbecues, bladblazers, kettingzagen en meer.

Sommige moderne trends hebben er ook voor gezorgd dat mensen schuren en andere tuingebouwen ombouwden tot bars, speelkamers of kantoren en er dure elektrische apparatuur in opsloegen. Dit maakt het nog belangrijker dat uw tuinhuis veilig is.

Tips om je schuur te beveiligen

Hieronder vindt u onze schuurbeveiligingstips om u te helpen al uw waardevolle spullen veilig te bewaren. Van betonnen vloeren en nieuwe deurscharnieren tot opgespoten glazuur en veiligheidssloten, wij helpen u bij het vinden van een permanente oplossing voor uw schuurbeveiliging.

1 – Kies de locatie van uw schuur zorgvuldig.
Voordat je zelfs maar begint met bouwen, wil je een goede plek vinden voor je tuinhuisje. Idealiter is het een plek die zichtbaar is vanuit je huis, maar niet vanaf de straat. Overweeg of er een manier is om het te verbergen en plaats het op een plek waar mensen moeilijk bij kunnen als ze niet rechtstreeks uit uw huis komen.

2 – Koop of bouw een solide en stevige schuur.
Kies vervolgens iets stevigs. Er zijn veel dunne schuurtjes, maar we raden je sterk aan om voor iets stevigs en stevigs te gaan. Je wilt dat het bestand is tegen pogingen van iemand om in te breken zonder een deur of raam te gebruiken.

3 – Veranker de schuur.
Dit betekent eenvoudigweg het op de grond bevestigen. Sommige kleinere plastic of houten schuren zijn zo licht dat een potentiële dief ze kan optillen en stelen wat erin zit. Het kan helpen om het op de grond te schroeven, of het nu aarde is of op een betonnen voet. Waarom probeert u niet L-beugels met schroeven en pluggen te gebruiken of het vast te zetten? Je zou zelfs windblokken kunnen toevoegen om het te zwaar te maken om op te tillen. Een andere mogelijkheid is om hem aan de muur van je huis of een buitenmuur te bevestigen.

4 – Upgrade het slot.
Als het een oude schuur is, wilt u misschien het bestaande slot vervangen. Zelfs als uw tuinhuis nieuw is, kan het de moeite waard zijn om te upgraden. Overweeg een combislot voor uw schuur, of gebruik grendels en zware hangsloten. Zorg er wel voor dat je je sleutel op een veilige plek opbergt en zorg dat je een reserve hebt.

Hoewel het misschien een goed idee lijkt om meerdere hangsloten en grendels toe te voegen, kan het ook duidelijker maken dat je waardevolle spullen opbergt. Kies niet voor iets dat overdreven opzichtig is. Houd het verstandig, stevig en veilig.

5 – Vervang de scharnieren.
Het kan eenvoudig zijn om uw scharnieren over het hoofd te zien wanneer u uw schuurbeveiliging aan het uitzoeken bent. Je kunt zoveel investeren als je wilt in mooie nieuwe sloten, maar als je scharnieren niet in orde zijn, laat je een eenvoudige toegangspoort over voor een potentiële dief.

Een schuurdeur wordt vaak met dunne scharnieren bevestigd met behulp van korte schroeven. Deze kunnen worden gebroken of eenvoudig worden losgeschroefd om het deurscharnier in een oogwenk te verwijderen. Overweeg om je scharnieren vast te zetten met bouten en moeren, zelfs door ze te lijmen, zodat ze moeilijker te verwijderen zijn. Een andere optie is het installeren van veiligheidsscharnieren die zijn ontworpen om sabotage te weerstaan.

6 – Verduister of bevries je schuurramen.
Ramen op een schuur zijn vooral handig als je niet van plan bent om verlichting toe te voegen of als je er wat werk in wilt doen. Over het algemeen kunnen vensters echter een zwak punt zijn. Ze kunnen criminelen niet alleen laten zien wat er in uw tuinhuisje staat, maar ze kunnen ook worden opengebroken of verwijderd om toegang te krijgen.

Als je toch vensters wilt gebruiken, overweeg dan om ze te verdoezelen met glazuur. Een andere optie is om een ​​veiligheidsrooster of luik aan de ramen toe te voegen om het moeilijker te maken om in te breken of binnen te komen.

7 – Versterk het schuurdak.
Soms wordt er in een schuur ingebroken door het dak eraf te halen. Ja, je leest het goed. Op sommige houten of plastic schuren zijn ze gewoon niet goed bevestigd. Zorg ervoor dat u controleert hoe het dak aan het frame is bevestigd en voeg indien nodig wat meer bouten toe om uw schuur veilig te houden. U kunt dit doen door het regelmatig op zijn plaats in uw schuur te schroeven.

8 – Onderhoud het en repareer verrot hout.
Uw tuinhuisje in goede staat houden is essentieel. Als je een houten schuurtje hebt, zorg er dan voor dat je geen muren of deuren laat rotten. Als ze dat doen, vervang ze dan en versterk die gebieden. Let bij plastic platen op scheuren of beschadigingen en bij metalen schuren op roest of erosie. Voor houten tuinhuisjes, blijf op de hoogte van houtbehandeling en schilderen.

Als je je schuur hebt laten vervallen, is de kans groter dat een crimineel inbreekt omdat hij denkt dat hij een gemakkelijk doelwit is.

9 – Installeer een beveiligingslamp.
Een beveiligingslamp kan een uitstekend afschrikmiddel zijn, of het nu aan uw schuur of aan de buitenkant van uw huis is bevestigd. Je kunt er een aansluiten op een bewegingssensor, op een timer zetten of zelfs aansluiten op je huisbeveiligingssysteem, dus als iemand het activeert, gaat je beveiligingslampje branden.

Beveiligingslichten kunnen dieven afschrikken voordat ze zelfs maar proberen in te breken in uw schuur. De meeste dieven opereren het liefst uit het zicht, dus werken in een schijnwerper is vaak genoeg om ze te laten vluchten. Beveiligingslampen op zonne-energie zijn het overwegen waard, dan hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van batterijen.

10 – Overweeg een alarmsysteem voor een schuur te plaatsen.
Tot slot, waarom niet een schuuralarmsysteem erbij pakken? Hoewel u mogelijk een schuur kunt aansluiten op uw huisbeveiligingssysteem, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen. Dit komt vaak door de kosten van het installeren van draden naar uw schuur of het vertrouwen op een signaal dat zo ver van een draadloos systeem reikt. U kunt echter een volledig op zichzelf staand alarmsysteem aan uw schuur toevoegen dat batterijen gebruikt en geen kabels nodig heeft voor stroomvoorziening of om te communiceren met een intern beveiligingssysteem.

Welke soorten alarmsystemen zijn er?

Bij Sitcon bent u aan het juiste adres voor verschillende soorten professionele draadloze alarmsystemen. Zo kunt u kiezen uit een breed scala van verschillende opties en mogelijkheden. U kiest daardoor altijd het alarmsysteem dat het beste aansluit bij uw pand of object. Zo zijn er alarm systemen met verschillende verbindingsmogelijkheden als ethernet, gsm en Wi-Fi en systemen welke geheel op batterij werken. Wij lichten er een aantal hiervan voor u uit.