Beschoeiing/ damwand

Een beschoeiing is een constructie die een oever of waterkant beschermt tegen golfkrachten en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar brengen. Ook in de bouwsector worden beschoeiingen gebruikt langs wanden van bouwputten, voornamelijk om droog te kunnen werken.

Soorten beschoeiingen

Beschoeiingen kunnen gemaakt worden van hout, beton, gerecycled kunststof of staal. Van oudsher wordt hout vaak toegepast. De voorkeur gaat dan uit naar hardhout omdat dit minder snel wegrot. Het nadeel van hout is dat de hoogte van een beschoeiing enigszins beperkt is,  palen zijn meestal leverbaar tot een lengte van 6 meter. Daarnaast komt er steeds meer verzet tegen het gebruik van tropisch hardhout. Tegenwoordig wordt ook gerecycled of  glasvezel versterkt kunststof toegepast in de vorm van platen die aan houten of stalen palen bevestigd worden. Betonnen en stalen beschoeiingen worden in de vorm van damwanden  aangelegd en kunnen ook in grotere lengte geleverd worden zodat diepere kanalen  met beschoeiing kunnen worden uitgevoerd. Vaak is in dit geval dan ook sprake van een grondkerende constructie.

Voordelen

Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

Ervaring

Wij hebben ruime ervaring in het plaatsen van beschoeiingswerk. We beschikken over eigen machines. Ook zijn wij inzetbaar voor overige grond- en straatwerkzaamheden.

Offerte

Heeft u interesse in het plaatsen van een beschoeiing of damwand in uw tuin? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij komen bij u langs voor een gesprek. Wij geven u advies, bespreken de mogelijkheden en kunnen u aan de hand daarvan een vrijblijvende  offerte aanbieden.

tags: L-elementen voor tuin, betondelen in U-vorm