LED-verlichting

Als u verlichting voor uw veranda wilt installeren, moet u de verschillende beschikbare opties leren kennen. U moet zich bewust zijn van de factoren zoals energie-efficiëntie, kleurtemperatuur, duurzaamheid en de soorten armaturen die u kunt gebruiken.

Lichtarmaturen

Portiekarmaturen zijn een geweldige manier om verlichting toe te voegen aan uw vooringang. Ze zorgen ervoor dat uw huis er gastvrij uitziet en kunnen helpen bij de veiligheid. De juiste verlichting kan zelfs energie besparen.

U kunt kiezen uit een breed scala aan stijlen en materialen die passen bij uw veranda. Voordat u tot aanschaf overgaat, is het een goed idee om uw ruimte op te meten. Dit geeft u een beter idee van wat u nodig heeft en kan u helpen bij het maken van een mock-up.

Kies verlichting veranda die bestand zijn tegen de elementen. Aluminium, messing, gepoedercoat aluminium en andere weerbestendige materialen zijn allemaal goede keuzes.

Zoek een armatuur die veel verkeer aankan. Kies vooral een armatuur met een UL (Underwriter’s Laboratories) rating. Zorg ervoor dat de armatuur getest kan worden op water en dat hij een schakelpoot heeft voor uw elektriciteitsleiding.

Als u een grote, overdekte veranda hebt, is een aan het plafond bevestigde lamp een goede keuze. Hanglampen worden niet aanbevolen voor winderige gebieden.

Wandlampen kunnen aan weerszijden van uw deur worden geplaatst. Dit type verlichting is het meest praktisch. Decoratieve hanglantaarns zijn ook een aantrekkelijke optie.

Plafondventilatoren voor buiten met ingebouwde verlichting zijn een andere manier om uw buitenruimte te verfraaien. Deze zijn ideaal in warme, vochtige klimaten. Controleer wel of de ventilator geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Voor een meer stijlvolle toevoeging kunt u overwegen een hanglamp te installeren. Een grote hanger die boven uw hoofd hangt, maakt uw entree mooier. Het creëert ook een warme, uitnodigende sfeer voor uw gasten.

Of u nu een nieuwe look voor uw veranda creëert of bestaande verlichting wilt upgraden, u kunt meer te weten komen over de verschillende soorten armaturen en hoe u de beste kiest.

Kleurtemperaturen

Het kiezen van de juiste kleurtemperaturen voor LED-verlichting voor veranda’s en buitenruimten is belangrijk. Het geboden licht kan een enorme factor zijn in het verbeteren van de schoonheid en de stemming van een huis of bedrijf. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de beste kleurtemperatuur voor uw huis.

Hoewel er geen harde en snelle regels zijn, geven veel mensen de voorkeur aan de warmere verlichting die afkomstig is van lampen met een lagere kleurtemperatuur. De warmere verlichting biedt meer comfort voor het oog. Dit resulteert ook in minder vermoeide ogen.

Om de beste kleurtemperatuur voor uw huis te bepalen, moet u rekening houden met de verlichting van uw kamer en uw persoonlijke smaak. Als u gaat winkelen voor verlichting, neem dan de tijd om te leren over de verschillende soorten veranda verlichting en de bijbehorende kleuren.

Koel wit is bijvoorbeeld een licht met een blauwachtige tint. Het is niet te hard voor uw ogen en lijkt op maanlicht. Het is echter niet zo helder en scherp als warm wit.

Evenzo is zacht wit een licht dat een wittere tint heeft dan koel wit. Dit is een goede keuze voor eetkamers en buitenruimtes. U kunt het gebruiken om buitenplanten of -bloemen te accentueren.

De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin graden. De typische temperatuur ligt tussen 2000K en 6500K. Hogere temperaturen produceren meer blauwachtig licht, terwijl lagere temperaturen meer geel produceren.

Afhankelijk van de inrichting en sfeer van uw kamer kunt u kiezen voor warm of koel licht. Beide zorgen ervoor dat uw huis gezelliger en comfortabeler aanvoelt.

Kennis van het verschil tussen hoge en lage kleurtemperaturen kan u helpen het beste type LED-verlichting te vinden voor uw veranda of buitenruimte. Een warm wit licht zal een huiselijke sfeer creëren, terwijl een koel wit licht meer geschikt is voor een zakelijke of commerciële omgeving.

Duurzaamheid

Een van de vele leuke dingen aan LED-verlichting is de lange levensduur en flexibiliteit van de producten. In feite kunnen de lampen zo worden gemonteerd dat u ze in uw garage of zwembad kunt installeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het weer. Een LED-lamp van topkwaliteit kan in enkele seconden opnieuw worden bedraad. Bovendien zijn LED lampen een dubbeltje in een dozijn, terwijl halogeen en HID armaturen prijzig kunnen zijn. Daarom loont het om rond te shoppen en uw huiswerk te doen. Immers, uw hard verdiende geld staat op het spel! Gelukkig kunt u op het web de beste LED-verlichtingsoplossingen vinden. Of u nu op zoek bent om uw outdoor d cor te verbeteren met een nieuwe set van LED-verlichting of gewoon wilt uw bestaande HID en halogeen armaturen te vervangen, vindt u wat u nodig hebt tegen de goedkoopste prijzen op het internet. U kunt ook halen de nieuwste en beste LED-lampen van de wil van de grote naam retailers, zoals Home Depot, Lowe’s, en Walgreens. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat elke aankoop wordt ondersteund door de industrie toonaangevende garantie. Dit geldt met name voor de LED licht merk versies, die zijn allesbehalve immuun voor prijsopdrijving. Bovendien zijn de LED lampen te koop in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, zodat u een aangepaste vorm LED licht voor zowat elke buitenruimte die de rekening past.

Energie-efficiëntie

LED’s zijn een geweldige manier om het uiterlijk en de veiligheid van uw buitenverlichting te verbeteren. Bovendien zijn ze een goedkoop, energiezuinig alternatief voor standaard gloeilampen.

LED’s zijn ook duurzamer dan andere soorten lampen en u hoeft ze veel minder vaak te vervangen. Ze produceren ook niet zoveel warmte, waardoor ze veiliger zijn in de buurt van huisdieren en kleine kinderen.

In termen van veiligheid zijn LED’s beter in het richten van licht in specifieke richtingen. Traditionele verlichtingsbronnen stralen licht uit in een patroon van 360 graden. Dit betekent dat ze niet goed reageren op plotselinge temperatuursveranderingen en andere weersomstandigheden.

Er zijn ook gezondheidsrisico’s verbonden aan LED’s. De lampen zelf bevatten sporen van arsenicum, nikkel en lood. Wanneer ze worden weggegooid, kunnen deze stoffen schadelijk zijn.

Ondanks de voordelen van LED’s is het niet altijd de goedkoopste optie. Een gloeilamp van 60 watt kan bijvoorbeeld tot 50 dollar kosten voor 25.000 branduren.

De initiële kosten van een LED-lamp zijn de helft van die van een CFL, en u bespaart ook geld op onderhoud. De meeste LED’s zijn ontworpen om ongeveer 25.000 uur mee te gaan.

Een ander voordeel is dat LED’s milieuvriendelijk zijn. Ze bevatten geen kwik en zijn recycleerbaar.

Het ENERGY STAR-programma beloont armaturen die aan bepaalde kwaliteits- en efficiëntievereisten voldoen. Sommige buitenmodellen bieden zelfs automatische daglichtuitschakeling.

De energie-efficiëntie van LED-verlichting haalt andere verlichtingstechnologieën snel in. Als u uw investering wilt terugverdienen, moet u uw buitenverlichting upgraden naar LED’s. LED’s zijn ook veelzijdiger.

LED’s zijn ook veelzijdiger, waardoor u meer keuzes hebt wat betreft kleur. Met gerichte LED buitenverlichting kunt u dramatische effecten creëren. U kunt ook specifieke objecten benadrukken.

Insecten voorkomen

In studies is aangetoond dat het gebruik van LED-lampen om te voorkomen dat insecten het huis binnendringen, goed werkt. Deze LED’s zijn energiezuiniger en gaan langer mee dan hun gloeiende tegenhangers. Ze kunnen echter duurder zijn.

Insecten hebben verschillende voorkeuren voor lichtbronnen. Sommige worden aangetrokken door de warmte van de lamp, terwijl andere liever bepaalde kleuren zien. Sommige soorten muggen worden bijvoorbeeld aangetrokken door UV-straling.

Om de hoeveelheid insecten op uw veranda te verminderen, kunt u de lamp vervangen door een warmere lamp. Als u LED’s gebruikt, zorg er dan voor dat het licht warme tinten heeft, zoals oranje of geel. Dit zal de hoeveelheid warmte die ze produceren minimaliseren, wat minder aantrekkelijk voor hen zal zijn.

Een andere manier om insecten te ontmoedigen is uw veranda schoon te houden. Verwijder stilstaand water, voedselkruimels en andere voorwerpen die ze kunnen aantrekken.

Sommige entomologen stellen voor om LED lampen te gebruiken om te voorkomen dat insecten uw huis binnenkomen. Hoewel ze iets duurder zijn dan hun gloeilampen, gaan ze langer mee. Bovendien worden insecten minder snel aangetrokken door LED’s omdat ze heel weinig UV-licht uitstralen.

Andere opties zijn het toevoegen van planten die insecten afstoten. U kunt ook speciaal gekleurde lampen kopen om minder ongedierte aan te trekken.

Veranda’s zijn geweldige plekken voor bijeenkomsten buiten, maar insecten kunnen er overlast veroorzaken. Vooral oorwurmen zijn een probleem op terrassen. Ze hebben nijptangen op hun buik en laten een vies ruikende afscheiding los als ze schrikken.

U kunt ook een combinatie van drie of vier methoden proberen om van vliegende insecten af te komen. Een van deze methoden is eenvoudigweg uw portieklamp vervangen door een bug zapper.