Rieten tuinmeubelen zijn populair

Geïnspireerd door de natuur – een meesterwerk van kleur, patroon en vorm – zijn gelaagde rieten meubels trending in outdoor design. Deze prachtige trend raakt bijna elke ontwerpstijl, dus of uw vibe nu boho, traditioneel of minimalistisch is, er is een manier om een beetje natuurlijke textuur in uw leven te integreren. En met de stijgende populariteit van organische, moderne interieurs, is het niet meer dan normaal dat ontwerpers deze esthetiek nu ook vertalen naar buitenruimtes.

HOE RIETEN MEUBELS OP EEN EIGENTIJDSE MANIER TE GEBRUIKEN

Vanuit haar prachtige huis StyleMaker Martien Dewind  ‘ Weaving the Way ‘ richting zomer 2019, waarbij ze Summer Classics rieten meubels gebruikt om een buitenparadijs te creëren.

3 Redenen om buitenmeubilair van riet te gebruiken in uw buitenruimte

Rieten buitenmeubilair ontwerp door Martien Dewind
Martien Dewind Interiors ontwierp deze buitenruimte met textuur met de Summer Classics Peninsula Collection .

1. Het juiste materiaal: Levensbestendige texturen en materialen
Martien Dewind is een voorstander van natuurlijke materialen en gelooft dat gezinsvriendelijke materialen essentieel zijn voor het creëren van een comfortabele buitenruimte. Ze legt uit: “Duurzame organische materialen hebben de overhand als het gaat om een bruisend huishouden en gezinnen die regelmatig entertainen! Sommige materialen kunnen zelfs dagelijkse slijtage verhullen.

Martien Dewindbenadrukt dat kwaliteit rieten afwerkingen, zoals Summer Classics hars rieten, de neiging hebben om “sierlijk ouder te worden, vertonen een knappe dosis karakter zodra de tijd versleten is.” En niet te vergeten, dat ze goed bestand zijn tegen de elementen en tot 5 jaar lang niet van kleur verschieten!

We vinden het geweldig hoe Martien Dewind in deze buitenruimte materialen heeft gecombineerd met rieten meubels en buitenbekleding. Aanbevolen: Havana Lounge Chairs & Baldwin Gestoffeerde Stoelen.

Tuinmeubelen van Vandella kopen?

2. De natuurlijke look

Flanigan’s professionele mening: een texturale stijl voor buiten begint met Summer Classics.

Neem het aan van designexpert Martien Dewind – het is niet altijd eenvoudig om perfect uitgebalanceerde lagen te creëren met rieten meubelen. Om een gestructureerde buitenruimte te creëren zonder rommel, kiest u meubelstijlen die organisch materiaal combineren met klassieke silhouetten. U wilt dat uw rieten meubels ontspannen en doorleefd aanvoelen, zodat uw buitenruimte natuurlijk en toch eigentijds oogt!

Flanigan werd “aangetrokken tot de Peninsula Collection vanwege de strakke, sculpturale lijnen en het rijke gebruik van textuur.” Ze vervolgt: “Ik hou er vooral van hoe de luchtige, opengewerkte raffia in evenwicht wordt gehouden door de op maat gemaakte houtafwerking en, met een overvloed aan zitopties om uit te kiezen, is het een welkome aanvulling op elke buitenruimte!”

Rieten meubelen Martien Dewind Interiors

3. Weinig onderhoud
Het mooie van rieten buitenmeubelen is dat ze weinig tot geen onderhoud vergen. Lees hier meer over hoe u uw rieten buitenmeubelen schoonmaakt!

Hoe Martien Dewind  rieten meubels op een eigentijdse manier gebruikt
Martien Dewind legt uit hoe je lichte en luchtige lagen creëert met accessoires met textuur om de rieten meubels te complementeren.

Eigentijds patio ontwerp door Martien Dewind

Creëer organische textuur met kussens, bijzettafeltjes en een vloerkleed voor buiten.

Neutraal Territorium. Martien Dewind begon met een neutraal, plat geweven vloerkleed. Het subtiele patroon van het tapijt past perfect bij de witte kussens en vloerbedekking, waardoor een ton-sur-ton laag ontstaat en de open geweven meubelen het centrale punt vormen.
Functie en vorm. Vervolgens koos Martien Dewind twee bijzettafels in beton en keramiek, om de gasten een “vriendelijke plek” te bieden om hun drankjes te laten rusten. Beide tafels hebben een cilindrische vorm, die de zachte curve van de deuropening weerspiegelt.
Organisch comfort. Opvallende kussens van Wendy Jane by Gabby ronden de accessoires met textuur af. Martien Dewindkoos voor “leuke, op de natuur geïnspireerde prints” en “organische materialen zoals linnen en leer” om ze in de omgeving te laten passen.

Buiten genieten zou niet moeten stoppen wanneer de zomerzon verdwijnt. Met slechts een paar seizoensgebonden upgrades kan je het hele jaar door genieten van je buitenlounge met textuur. Martien Dewindzegt: “Ik hou ervan hoe het geweven ontwerp van het schiereiland zich thuis voelt, ongeacht het seizoen!