Draadloos alarmsysteem kopen en plaatsen in de tuin

Draadloos alarmsysteem kopen en plaatsen in de tuin

Als je je huis wilt beveiligen, denk je vaak als eerste aan een alarmsysteem in huis. Maar hoe zit het met je tuin? Die kan ook wel wat extra beveiliging gebruiken. In deze gids leer je alles over het kopen en plaatsen van een draadloos alarmsysteem voor je tuin.

Waarom een alarmsysteem in je tuin?

Je tuin is een belangrijk onderdeel van je woning en daarom wil je dat deze goed beveiligd is. Met een draadloos alarmsysteem in je tuin kan je ongewenste gasten detecteren voordat ze je huis betreden. Het geeft je niet alleen een veilig gevoel, maar kan ook de kans op diefstal en inbraak verminderen.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

  • Geen gedoe met kabels
  • Gemakkelijk te installeren
  • Flexibele plaatsing
  • Eenvoudig uit te breiden

Het kopen van een draadloos alarmsysteem voor je tuin

Voordat je een draadloos alarmsysteem aanschaft, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je de belangrijkste punten.

Bereik

Hoe groot is je tuin en hoe ver moeten de sensoren en de ontvanger van elkaar verwijderd zijn? Het bereik van het alarmsysteem is hierbij van belang.

Type sensoren

Er zijn verschillende soorten sensoren beschikbaar. Denk aan bewegingssensoren, magneetsensoren en glasbreuksensoren. Kies de sensoren die het beste passen bij de beveiligingsbehoeften van je tuin.

Batterijduur

Het is belangrijk om te weten hoe lang de batterijen meegaan van de sensoren. Zo voorkom je dat je constant batterijen moet vervangen.

Merk en kwaliteit

Kies voor een betrouwbaar merk en let op de kwaliteit van het product. Zo ben je er zeker van dat het systeem goed werkt en jaren meegaat.

Het plaatsen van het draadloos alarmsysteem in je tuin

Het plaatsen van een draadloos alarmsysteem is eenvoudig. Hieronder vind je een aantal tips.

Plaatsing sensoren

Plaats de sensoren op strategische plekken in je tuin. Denk aan de toegangspoort, ramen en deuren, en plekken waar eventuele indringers zich kunnen verstoppen.

Plaatsing ontvanger

Plaats de ontvanger op een plek waar je het alarm goed kan horen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer.

Testen

Test het systeem voordat je het daadwerkelijk gebruikt. Zo ben je er zeker van dat het systeem goed werkt en weet je wat je kan verwachten.

Onderhoud van het draadloos alarmsysteem

Het is belangrijk om het draadloos alarmsysteem goed te onderhouden. Een professioneel alarmsysteem moet verplicht elk jaar onderhouden worden. Dit is om de batterijen te testen, maar ook om te zien of de sirene, de verschillende componenten en het contact met de alarmcentrale nog naar behoren werken.